Marc Coucke kan het amper geloven: Nu ook vervolging voor oplichting én corruptie

Marc Coucke kan het amper geloven: Nu ook vervolging voor oplichting én corruptie
Woensdag 25 januari 2023 - 08:00   I   door Redactie

Het gaat niet goed met Anderlecht, maar er speelt zich achter de schermen áltijd meer af dan het publiek te zien krijgt.

De zaak over het gesjoemel bij de verkoop van paars-wit aan Marc Coucke sleept al enige tijd aan. Het parket vraagt volgens De Tijd de vervolging van elf personen én drie vennootschappen. Er is sprake van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

Het onderzoek komt door de vordering nu in een stroomversnelling. Herman Van Holsbeeck zou fraude bij de verkoop hebben toegegeven aan de anticorruptiespeurders. Maar er zijn nog meer verdachten: voorzitter Roger Vanden Stock, ex-CEO Jo Van Biesbroeck, voormalig financieel directeur René Trullemans, …

Ook Luc Deleu, die sinds vorig jaar bestuurder is bij Anderlecht, wil het parket vervolgd zien. “De verdenking is dat de toenmalige eigenaars met hun entourage Coucke te veel hebben doen betalen voor Anderlecht door hem een rad voor ogen te draaien”, concluderen ze bij Het Belang van Limburg.

Poll: Zal Marc Coucke ook in 2026 nog hoofdaandeelhouder zijn?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023