Messi bekroont zijn indrukwekkende carrière met wereldtitel na waanzinnige finale

Zondag 18 december 2022 - 18:53   I   door Redactie

Argentinië is voor de derde keer in de geschiedenis wereldkampioen geworden. Lionel Messi heeft de Argentijnen mee de wereldtitel bezorgd met twee doelpunten tegen Frankrijk. Uiteindelijk won Argentinië na strafschoppen, na een zinderende finale.

Argentinië-Frankrijk 3-3 (2-4)

De wedstrijd was aan de rust al gespeeld. Lionel Messi opende de score vanaf de stip na een (lichte) strafschopfout van Ousmane Dembélé op Angel Di Maria. Die laatste kreeg zijn kans in de basis en bedankte met een ijzersterke eerste helft.

Het was immers Di Maria die zelf voor de 2-0 zorgde na een héérlijke Argentijnse aanval. Vanaf dan hoefden de Argentijnen de Fransen enkel maar te controleren. Dat lukte lange tijd, maar in het slotkwartier ging de bal nog op de stip voor Frankrijk. Kylian Mbappé zette de elfmeter om. Nauwelijks drie minuten later maakte Mbappé met een schitterend doelpunt er 2-2 van.

Na een zinderende slotfase kwamen er verlengingen. Niemand minder dan Messi himself leek in de tweede verlenging de finale te beslissen. Tot er weer een penalty kwam voor Frankrijk na hands. Via de stip scoorde Mbappé zijn derde van de avond. In de strafschoppen bleek Argentinië te sterk.

Doelpuntenmakers:

23' Messi 1-0 (pen), 36' Di Maria 2-0, 79' Mbappé 2-1 (pen), 82' Mbappé 2-2, 109' Messi 3-2, 118' Mbappé 3-3 (pen)

Poll: Vind jij de wereldtitel voor Argentinië en Messi verdiend?