Eden Hazard krijgt na afscheid staalharde kritiek te verwerken: “Zijn eigen schuld”

Eden Hazard krijgt na afscheid staalharde kritiek te verwerken: “Zijn eigen schuld”
Zaterdag 10 december 2022 - 13:00   I   door Redactie

Na de uitschakeling op de wereldbeker liet Eden Hazard best snel weten dat hij niet verdergaat als Rode Duivel. De wedstrijd tegen Kroatië was zijn laatste in het nationale shirt.

Bij De Morgen had Hans Vandeweghe het over de voormalige kapitein van de Duivels. “De analyse van Defour in Villa Sporza was op het hilarische af. Dat het nu wat minder gaat met Hazard was de schuld van alles en nog wat en iedereen, maar niet van Eden, ‘zo ne goeie, plezante gast’.”

Hij gelooft dat Hazard ‘een plezante gast’ is, maar vindt dat niet belangrijk: “Hazard hééft geleden onder blessures, maar wie niet? Hij hééft pech gehad dat die op het verkeerde moment kwamen, maar hij heeft vooral geleden onder zijn belabberde basisconditie. Veel van zijn ellende heeft hij over zichzelf afgeroepen.”

“Hij was na twee keer een uur tegen Canada en Marokko niet hersteld, waardoor hij tegen Kroatië niet aan de aftrap kon verschijnen”, gaat de journalist verder. “Voor iemand van 31 en blessurevrij moet dat een heel pijnlijke vaststelling zijn, maar dat mag hij zichzelf aanrekenen.”

Miskoop van de eeuw

Toch ziet Vandeweghe ook andere schuldigen: “Misschien moet hij zijn coaches ter verantwoording roepen en vragen waarom ze niet eerlijk zijn geweest. Hebben zij hem nooit voorspeld dat hij voor zijn speelstijl beter elke dag krachttraining zou doen en tegelijk aan zijn uithouding werken?”

“Hazard was een groot talent dat te weinig uit zijn vat aan intrinsieke kwaliteiten heeft gehaald. Nog pijnlijker: Hazard is voorlopig de miskoop van de eeuw”, aldus Vandeweghe. “115 miljoen euro heeft Real voor hem betaald toen zijn marktwaarde op 150 miljoen werd geschat. Een koopje, dachten ze.”

“Hazard heeft tot nog toe 2.400 competitieminuten voor de Koninklijke gespeeld. Dat is 48.000 euro per minuut. Volgens Transfermarkt is hij nog 7,5 miljoen euro waard. Van kapitaalvernietiging gesproken”, concludeert Vandeweghe “En toch, had ik het geld en had ik een club, ik zou het erop wagen!”

Poll: Zal Eden Hazard ooit een comeback maken als Rode Duivel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024