Lionel Messi bezorgt Louis van Gaal en Noa Lang bij Oranje een geweldige kater

Lionel Messi bezorgt Louis van Gaal en Noa Lang bij Oranje een geweldige kater
Vrijdag 09 december 2022 - 22:55   I   door Redactie

Nederland kwam onder de leiding van Louis van Gaal naar Qatar om wereldkampioen te worden, maar dat was buiten Argentinië gerekend.

Nederland-Argentinië 2-2 (pen. 3-4)

De eerste echt goede tegenstander die Oranje tegenkwam, met alle respect voor Senegal, Ecuador, Qatar en de Verenigde Staten- betekent dus meteen ook het einde. Het avontuur eindigt zo in de kwartfinale, met over het hele toernooi gezien matig voetbal.

Lionel Messi leek het lot van Oranje in de reguliere speeltijd al te bezegelen. Met eerst een weergaloze assist voor de openingsgoal van Molina, vervolgens met de 0-2 vanop de stip. Maar dat was buiten invaller Wout Weghorst gerekend die in extremis nog gelijkmaakte.

Helaas voor hem kwam het na de verlengingen niet tot een stunt in de penaltyreeks, want die druk kon Oranje mede door toedoen van de Argentijnse doelman Martinez duidelijk niet aan. Zodat Messi op zijn laatste WK toch nog de kans krijgt om eens wereldkampioen te worden.

Afknapper

Met Kroatië als volgende tegenstander ligt voor Argentinië de weg naar de finale open, tenzij die dekselse Kroaten opnieuw voor een stunt van formaat zorgen. Voor Van Gaal is dit een serieuze afknapper, voor Noa Lang - die toch nog enkele minuten kreeg - nog meer.

Doelpuntenmakers:

35' Molina 0-1, 73' Messi 0-2 (pen), 83' Weghorst 1-2, 90+11' Weghorst 2-2

Poll: Denk je dat Argentinië wereldkampioen wordt?

TAGS  I  Nederland  I  Oranje  I  Argentinië

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023