‘Dít wordt het verrassende basiselftal van de Duivels op de wereldbeker van 2026’

‘Dít wordt het verrassende basiselftal van de Duivels op de wereldbeker van 2026’
Woensdag 07 december 2022 - 18:00   I   door Redactie

In Qatar kenden de Rode Duivels een roemloze aftocht. Het WK van 2022 was één grote domper. Een overwinning, een nederlaag én een gelijkspel waren niet voldoende om door te stoten naar de achtste finale.

De volgende kans op mondiale glorie krijgen de Duivels (als ze zich kwalificeren) in 2026. Dan zal het WK plaatsvinden in Noord-Amerika. Bij Voetbal24 hebben we een elftal samengesteld dat volgens ons aan de aftrap zal verschijnen voor de openingswedstrijd van de Duivels op dat WK.

Achterin hopen we dat Courtois op 34-jarige leeftijd nog steeds zijn beste niveau haalt. Zo niet, dan staat Maarten Vandevoort (tegen dan speler van RB Leipzig) te popelen om zijn plek tussen de palen in te nemen. Achterin kiezen we voor het trio Arthur Theate, Wout Faes en Sebastiaan Bornauw.

Op het middenveld verwachten we dat Amadou Onana en Roméo Lavia zich tegen 2026 zover ontwikkeld hebben dat ze onmisbaar zijn geworden voor de Duivels. Ook voor Kevin De Bruyne (tegen dan 35) zien we nog een rol weggelegd in het elftal. Hij zou samen met Tielemans als spelverdeler fungeren.

Aanvalstrio

Als De Bruyne toch zou afhaken, dan staat Aster Vranckx klaar om zijn plek in te nemen. In de drietand voorin moét Jérémy Doku natuurlijk een plekje krijgen. De pijlsnelle flankspeler zal samen met Largie Ramazani voor de nodige acties op de vleugels zorgen.

Charles De Ketelaere zien we dan weer als het toekomstige aanspeelpunt van de Duivels, al kan hij zeker ook op andere posities op het veld uitgespeeld worden. Het zou kunnen dat voor sommigen de naam Ramazani geen belletje doet rinkelen, dus wij stellen hem even voor.

Ramazani speelt momenteel voor UD Almeria in de Spaanse eerste klasse. Dit seizoen kon hij al twee goals maken, waarvan één tegen Thibaut Courtois. Zijn opleiding genoot hij bij Manchester United. Hieronder kan je een aantal van zijn mooiste acties bekijken.

Poll: Als je één speler uit dit elftal moét schrappen, wie zou dat dan zijn?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023