Leekens wijst de schuldige aan voor afscheid Hazard bij Duivels: “Meedogenloos”

Leekens wijst de schuldige aan voor afscheid Hazard bij Duivels: “Meedogenloos”
Woensdag 07 december 2022 - 15:00   I   door Redactie

Eden Hazard maakte woensdagvoormiddag bekend dat hij zijn laatste match voor de Rode Duivels gespeeld heeft. Die aankondiging heeft heel wat reacties teweeggebracht.

Zo ook bij George Leekens, de voormalige bondscoach die Hazard liet ontbolsteren bij de nationale ploeg. “Oei. Serieus? Heeft hij dat zelf bekendgemaakt? Nu al?”, was zijn reactie wanneer de Gazet van Antwerpen hem meedeelde dat Hazard afscheid genomen heeft.

“31 jaar… Da’s toch vroeg, hè? Goh. Natuurlijk speelt hij wel al vijftien jaar aan de top. En er waren die lichamelijke problemen de laatste jaren”, opent Leekens. “Hij is door een zeer moeilijke tijd gegaan. De kritiek was het afgelopen jaar ook meedogenloos.”

“Voor de start van het WK riep iedereen dat zijn tijd voorbij was en dat Trossard op zijn plaats moest spelen. Hij deed alsof het hem niet raakte, maar ik ken hem. Dat heeft hem ongetwijfeld veel pijn gedaan”, geeft de voormalige bondscoach als mogelijke verklaring voor zijn afscheid.

Steun

“Eden is iemand die een warm nest nodig heeft, maar hij voelde de steun niet meer van het grote publiek”, gaat Leekens verder. “ Ik kan alleen maar hopen dat het geen emotionele beslissing geweest is. Dat hij er goed over gepraat heeft met zijn familie.”

“En ik hoop ook dat de anderen zijn voorbeeld niet gaan volgen. Zeker niet Kevin De Bruyne – ook nog maar 31. We hebben namelijk nog altijd ervaren trekkers nodig in de ploeg. Maar Eden, pfoe, wat vind ik het jammer. Want hij ligt me heel na aan het hart”, concludeert Leekens.

Poll: Denk jij dat het een emotionele beslissing was van Hazard?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023