Neymar en co. draaien Zuid-Korea in één swingende helft door de gehaktmolen

Maandag 05 december 2022 - 21:53   I   door Redactie

Al voor de match startte kreeg Brazilië een ferme opsteker. Neymar was namelijk hersteld van zijn enkelblessure en verscheen aan de aftrap. Het Zuid-Korea van Son Heung-min probeerde voor een stunt te zorgen tegen de Goddelijke Kanaries.

Brazilië-Zuid-Korea 4-1

Brazilië begon verschroeiend aan de partij en had al na twaalf minuten een dubbele voorsprong te pakken. De vijfvoudige wereldkampioen besloot af en toe eens te prikken, wat vaker wel dan niet tot een prachtig doelpunt leidde.

De tweede helft leek lang een maat voor niets te worden, tot Seung-ho Paik Zuid-Korea met een waanzinnige knal Zuid-Korea een eerredder berzorgde. In de volgende ronde ontmoet Brazilië Kroatië. De ploeg van Luka Modric wist na penalty's te winnen tegen Japan.

Doelpuntenmakers:

7’ Vinicius Jr. 1-0, 13’ Neymar 2-0 (pen), 29’ Richarlison 3-0, 36’ Paqueta 4-0, 76' Seung-ho Paik 4-1

Poll: Zal Brazilië wereldkampioen worden?