Nieuwe bondscoach Duivels meteen ferm gewaarschuwd: “Een verloren generatie!”

Nieuwe bondscoach Duivels meteen ferm gewaarschuwd: “Een verloren generatie!”
Maandag 05 december 2022 - 19:15   I   door Redactie

Er is al bijzonder veel geschreven over wie de nieuwe bondscoach van de Duivels moet worden. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er enkele spelers inspraak zullen krijgen in die beslissing.

“Ik ben benieuwd wie de nieuwe bondscoach wordt, maar ook benieuwd wie daarover zal beslissen”, opent voormalig bondscoach Marc Wilmots bij Het Nieuwsblad. “Peter Bossaert heeft daar niet de kwaliteiten voor”, sneert hij naar de CEO van de KBVB.

Marc Wilmots ziet een ex-Duivel als ideale opvolger voor Martinez: “Wat mij betreft wordt het een Belg en ik vind Vincent Kompany de ideale kandidaat. Maar hij is niet vrij, dus is hij haalbaar en wil hij het doen?” Wilmots heeft alvast een oproep voor de nieuwe bondscoach.

“Hou die oude spelers zo lang mogelijk aan boord”, is de duidelijke boodschap van de voormalige Schalke-speler. “Alderweireld? Kan nog perfect mee. Vertonghen? Speelde een prima WK. Ook Witsel kan nog belangrijk zijn. En Hazard, als hij zelf nog wil.”

De fout

Wilmots wil niet dat de Duivels dezelfde fout maken zoals in 2002, toen de dertigers niet meer werden opgeroepen. “Ik zeg niet dat je hen allemaal moet opstellen, maar je hebt altijd een goeie mix nodig van talenten en mannen met ervaring”, concludeert Wilmots. “Door de beslissing van 2002 zijn we twee generaties verloren!”

Poll: Als je maar één van deze spelers mag thuislaten, wie zou dat dan zijn?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023