‘Poppen aan het dansen: Nieuwe bondscoach zorgt nu al voor déze strubbelingen’

‘Poppen aan het dansen: Nieuwe bondscoach zorgt nu al voor déze strubbelingen’
Maandag 05 december 2022 - 08:30   I   door Redactie

Na het gelijkspel tegen Kroatië moesten de Duivels roemloos terugkeren naar België. Een uurtje na de match liet Roberto Martinez weten dat hij niet verder zal gaan als bondscoach van de Belgen.

In navolging daarvan liet de CEO van de voetbalbond, Peter Bossaert, weten dat hij op 5 december de vragen van de pers zal beantwoorden. Die mededeling deed de wenkbrauwen bij de leden van de Raad van Bestuur fronsen. Er is namelijk helemaal nog geen interne strategie uitgezet over hoe het exact verder moet.

De Raad was niet oké met de ‘Solo Slim’ van de CEO, dus hebben ze hem ter verantwoording geroepen. De CEO is de eindverantwoordelijke, maar kan de Raad van Bestuur simpelweg niet passeren. Bossaert is volgens Het Laatste Nieuws dan weer van mening dat hij de toekomst buiten de Raad moet uittekenen.

Door die houding heeft de Raad hem dus unaniem op het matje geroepen en is de persconferentie uitgesteld. De échte reden: Bossaert kan het niet maken om op eigen houtje te beslissen om zijn visie op het sportieve uit de doekten te doen, zeker niet wanneer hij vol in de wind staat in zijn eigen Raad van Bestuur.

Problemen

Zo zorgt de taak van het zoeken naar een nieuwe bondscoach al bijzonder snel voor problemen. Bossaert zal zich moeten verantwoorden vooraleer er een nieuwe datum voor een persconferentie bekendgemaakt zal worden. Hoe de Raad het 'probleem Bossaert' concreet zal aanpakken is nog niet duidelijk.

Poll: Moet de nieuwe bondscoach een Belg worden?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023