Gert Verheyen verrast over Lukaku na roemloze aftocht: “Hij zou onmiddellijk stoppen"

Gert Verheyen verrast over Lukaku na roemloze aftocht: “Hij zou onmiddellijk stoppen
Zaterdag 03 december 2022 - 14:00   I   door Redactie

Alle Rode Duivels hebben intussen afscheid genomen van Qatar. Enkelen trokken meteen richting hun families, terwijl anderen kozen om samen met Martinez de tocht richting België te maken.

De Rode Duivels hadden niet genoeg aan het gelijkspel tegen Kroatië om door te stoten naar de volgende ronde. Romelu Lukaku leek in de tweede helft de redder van de natie te worden, maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Gert Verheyen weet sinds het WK van 1998 hoe het voelt om het land zogezegd ‘in de steek te laten’: “Een journalist vroeg mij na mijn rode kaart tegen Mexico: ‘Hoe voelt het om de schlemiel van België te zijn?’ Dat herinner ik mij nog altijd heel goed”, opent Verheyen bij Villa Sporza.

“Op dat moment voel je je geen voetballer meer, wel een mens die vernederd wordt", gaat de ex-Club-speler verder. “Je moet onthouden dat achter elke voetballer een mens zit. Je mag het zeker zeggen als iemand slecht gespeeld heeft. Dat doen wij ook, dat is onze job.”

Lukaku

In de buitenlandse pers werd Romelu Lukaku bijzonder hard op de korrel genomen. “Het is goed dat dit niet van onze pers komt. Lukaku zou namelijk nog bekwaam geweest zijn om er dan onmiddellijk mee te stoppen”, verrast Gert Verheyen.

De analist benadrukte het belang van de spits nog eens: “Als we hem er drie matchen hadden bijgehad, dan waren we zeker gekwalificeerd. En als we hem de voorbije acht jaar niet hadden, dan hadden we nog niet de helft gewonnen van wet we nu gewonnen hebben!”

Poll: Was Romelu Lukaku de afgelopen acht jaar de belangrijkste schakel in de ploeg van de Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023