De Ketelaere hard aangepakt: “Voor dertig miljoen euro zou ik er zeven vinden!”

De Ketelaere hard aangepakt: “Voor dertig miljoen euro zou ik er zeven vinden!”
Woensdag 30 november 2022 - 09:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere maakte deze zomer voor iets meer dan dertig miljoen euro de overstap van Club Brugge naar AC Milan. Daar is hij vooralsnog niet kunnen doorbreken.

Momenteel verblijft De Ketelaere in Qatar met de Duivels, maar hij krijgt niet zoveel speelgelegenheid. Bij het Engelse The Athletic sprak Michel Ribeiro — een trainer bij KRC Genk — over De Ketelaere en de jeugdopleidingen in de Belgische competitie.

Ribeiro is al lang actief bij KRC Genk. Hij zag dan ook enkele huidige wereldtoppers doorbreken: “Er zijn zoveel jongens in het Belgische team die 'mijn kids' zijn! Het is fantastisch om spelers zoals De Bruyne, Trossard en Courtois te zien”, opent Ribeiro.

Maar niet alleen KRC Genk is druk bezig met zijn jeugdopleidingen: “Club Brugge heeft goed werk verricht in België, maar niet op de manier dat wij het doen. Zij spenderen heel veel geld en kopen spelers. Dat doen wij niet.”

De Ketelaere

Eén van de spelers die uit de jeugdopleiding van Club komt is Charles De Ketelaere. De aanvallende middenvelder werd deze zomer verkocht aan AC Milan. “Iedereen was zo onder de indruk van hem, maar dertig miljoen euro?”, is Ribeiro verwonderd.

“Daar zou ik zeven De Ketelaeres voor hebben gevonden!”, zijn de harde woorden van de trainer. "Hij is een goede speler, maar zet hem niet in dezelfde rangorde als De Bruyne. Hij komt zelfs niet in zijn buurt”, is zijn conclusie.

Poll: Welke club heeft de beste jeugdopleiding?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AC Milan

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023