Filip Joos laat geen spaander heel van Martinez: “Dát is de bron van de problemen”

Filip Joos laat geen spaander heel van Martinez: “Dát is de bron van de problemen”
Dinsdag 29 november 2022 - 08:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn nog volop aan het recupereren van de nederlaag tegen Marokko. Het werd 0-2, maar er is al meer inkt gevloeid over wat er rond, dan wat er op het veld gebeurde.

Zo sprak ook Filip Joos in de WK-podcast van Radio 1 over onze bondscoach: “Ik heb hem nooit de grote aanwinst van de nationale ploeg gevonden.” Ook de bronzen medaille van 2018 kan Joos niet overhalen.

“Na het WK in 2018 werd hij tot God verklaard, maar als die bal niet op Vertonghen zijn hoofd valt, liggen we eruit tegen Japan”, vervolgt Joos zijn verhaal. “Tegen Brazilië was het top, maar op alle grote momenten heeft hij toch gefaald.”

“Er was Frankrijk in de halve finale waar Martinez rare keuzes maakte”, geeft Joos als voorbeeld. Maar natuurlijk ook de verloren kwartfinale op het EK én de uitschakelingen in de Nations League zijn daar voorbeelden van.

Bron van problemen

“En vergeet ook die 2-0 voorsprong die we uit handen gaven tegen Frankrijk in de Nations League niet”, voegt collega Stef Wijnants daar nog aan toe. “Toen zei De Bruyne ook dat we ‘maar België’ waren", antwoordt Joos.

"Dat gebrek aan motivatie, drive en vertrouwen is de Duivels sindsdien blijven achtervolgen”, concludeert de analist, die de uitspraak van De Bruyne als de bron voor de problemen binnen de nationale ploeg ziet.

Poll: Ben jij ooit een fan geweest van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 6 februari 2023

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023