Gunther Schepens haalt keihard uit naar de Rode Duivels: "Ik erger mij mateloos"

Gunther Schepens haalt keihard uit naar de Rode Duivels:
Zondag 27 november 2022 - 11:30   I   door Redactie

Gunther Schepens is nu aan de slag als technisch jeugdcoördinator van AA Gent. Als speler was hij ook actief bij de Rode Duivels. Hij moet niet weten van de huidige nationale ploeg. Hij spaart zijn kritiek ook niet op bondscoach Roberto Martinez.

"Vroeger was het een beloning om voor de nationale ploeg te spelen", vertelt Schepens in Stropcast. "Je moest een selectie verdienen. Dat is vandaag de dag niet meer het geval. De nationale ploeg is een momentopname. Het is niet omdat je twee jaar geleden goed was, dat je dat nu nog bent."

"De nationale ploeg is ook niet het podium om wedstrijdritme op te doen en waar er geschenken worden uitgedeeld", vervolgt Schepens. Dat is nu wel het geval en daar kan ik mij mateloos aan ergeren. Daardoor interesseren de Belgen mij eigenlijk voor gene meter."

"Of ik het over Eden Hazard heb? Onder andere. Zijn laatste wedstrijden die hij heeft gespeeld waren voor de nationale ploeg. Sorry, maar je moet een selectie verdienen op basis van je prestaties bij je club", klinkt het.

Nieuw contract

Schepens heeft ook grote twijfels bij Martinez. "Ik zou Martinez een nieuw contract geven. De generatie die nu gaat komen, is veel minder dan de Gouden Generatie. Hij heeft niks gewonnen, hé. Laat hem met de volgende generatie dan maar bewijzen dat hij een goede trainer is. Of hoe slecht."

Poll: Heeft Schepens gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023