Gilles De Bilde in shock nadat Jan Vertonghen bang afhaakt: "Dit komt hard binnen"

Gilles De Bilde in shock nadat Jan Vertonghen bang afhaakt:
Dinsdag 22 november 2022 - 17:00   I   door Redactie

Het WK in Qatar zal nu al de geschiedenis ingaan als één van de meest bizarre ooit. Ook voor de Rode Duivels.

Dat bleek vooral dinsdagmiddag waar Jan Vertonghen voor een bijzonder schouwspel zorgde op de persconferentie voor de openingsmatch tegen Canada woensdag. Hij pakte de Belgische én internationale pers koud met zijn verklaring.

Hij had het immers kort over het verbod op het dragen van de regenboogarmband door de aanvoerders van de aantredende landen. Ook België is geplooid voor het dreigement van de FIFA om dat te laten bestraffen met een gele kaart of zelfs een uitsluiting.

"Als je nu een statement maakt om die armband te dragen, straffen we meer onszelf", stak Vertonghen van wal, maar algauw veranderde de toon. "Ik voel me helemaal niet comfortabel om hierover te spreken. Dat zegt eigenlijk al genoeg."

"Nog nooit meegemaakt"

"Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken", vervolgde hij. "Dat is helemaal niet fijn. We zijn hier om te voetballen, maar door een statement te maken zullen we misschien helemaal niet kunnen voetballen."  

De Rode Duivel besefte hoe gek het eigenlijk allemaal klonk. "Als je nog niets eens ‘nee’ tegen racisme of discriminatie kan zeggen..." Waarna hij zelf met schrik afhaakte. "Ik ben bang om er iets over te zeggen, want ik wil tegen Canada aan de aftrap staan.”

Bizar

Vertonghen shockeerde daarmee ook een deel van de Belgische pers. "Wat Jan zei kwam heel hard binnen", gaf Gilles De Bilde toe bij VTM. "Iedereen werd ongemakkelijk toen hij erover begon. Dit is gewoon een hallucinante situatie." Om maar te zeggen hoe bizar het er in Qatar aan toe gaat.

Poll: Snap je dat Vertonghen zo reageert?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Canada  I  Marokko  I  Kroatië

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022