Het houdt maar niet op: Na aanvoerdersband moeten Duivels nu ook truitje wijzigen

Het houdt maar niet op: Na aanvoerdersband moeten Duivels nu ook truitje wijzigen
Maandag 21 november 2022 - 15:15   I   door Redactie

Maandag maakte de FIFA bekend dat ze het niet zullen toestaan om tijdens de wedstrijden de OneLove-armbad te dragen. Die band was een initiatief van enkele Europese landen om een statement te maken tegen alle vormen van discriminatie.

De FIFA heeft beslist dat de kapiteins de betreffende band niet mogen dragen. Daar houdt het weliswaar niet met op. De Duivels zullen ook een aanpassing moeten maken aan hun tenue. De KBVB moet het witte 'Tomorrowland-shirt' aanpassen.

“Het woordje LOVE moet verdwijnen”, zucht CEO Peter Bossaert van de KBVB. “Het is triestig, maar de FIFA laat ons geen keuze.” Verder blijft het shirt ongewijzigd. Bij de shirts die te koop zijn voor de fans staat ‘LOVE’ aan de buitenkant, maar bij de shirts van de Duivels staat het aan de binnenkant.

Maar zelfs aan de binnenkant wordt 'LOVE' dus niet toegestaan door de FIFA. De Duivels zullen in de drie groepsmatchen trouwens telkens de rode thuisuitrusting dragen. Dat hadden ze al voorzien voordat de heisa rond de OneLove-armband losbrak, zo meldt Het Belang van Limburg.

Poll: Vind jij dit overdreven van de FIFA?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022