Vincent Kompany steekt RSC Anderlecht met onverwachte toptransfer de loef af

Vincent Kompany steekt RSC Anderlecht met onverwachte toptransfer de loef af
Zaterdag 12 november 2022 - 13:00   I   door Redactie

Het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden dat Vincent Kompany nog trainer was bij Anderlecht. In de realiteit heeft hij pas vijf maanden geleden afscheid genomen van de club van zijn hart.

Kompany trok naar Burnley. Dat hij het daar goed doet is een understatement, ze staan aan de leiding in de Championship. Hij zorgde met enkele verrassende transfers voor een ommekeer bij de Engelse club. Kompany kwam vooral shoppen in de Jupiler Pro League.

Zo wist hij Josh Cullen weg te plukken bij Anderlecht. Ook Manuel Benson maakte voor vier miljoen euro de overstap van Antwerp naar Burnley, maar hij had kennelijk ook een aanbod van Anderlecht op zak. Bij La Dernière Heure gaf Benson een uitgebreid interview.

“Ik houd van Anderlecht, want ik speelde er in de jeugd, maar het project dat Kompany op poten had gezet was de meest logische keuze”, opent Benson. “Ik had een beter gevoel bij zijn project.” Benson blijkt een toptransfer te zijn, want hij wist dit seizoen al zes keer te scoren en vijf assists af te leveren.

Poll: Had jij Benson graag bij Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Burnley

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024