‘Dít is de reden dat recordtransfer Yaremchuk blijft falen bij landskampioen Club’

‘Dít is de reden dat recordtransfer Yaremchuk blijft falen bij landskampioen Club’
Zaterdag 05 november 2022 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge wist deze zomer zijn transferrecord te verbreken. Ze betaalden 16 miljoen euro om Roman Yaremchuk weg te plukken bij SL Benfica. Yaremchuk wist in zijn eerste paar maanden niet door te breken bij blauw-zwart.

Bij Het Belang van Limburg proberen ze de vinger op de wonde te leggen. Ze zien verschillende redenen voor het falen van Yaremchuk in zijn eerste maanden bij Club: “Te beginnen bij het fysieke. Zijn fysieke testen in Westkapelle waren allesbehalve top. Hij had een achterstand weg te werken en dat doe je vooral door veel te spelen.”

Maar veel speelgelegenheid kreeg hij nog niet van zijn trainer: “En zo belanden we bij het mentale aspect, want qua speelkansen had Yaremchuk duidelijk een andere insteek dan zijn coach. Hij ging ervan it dat hij automatisch het vertrouwen zou krijgen, maar Hoefkens redeneert omgekeerd: zijn spelers moeten dat vertrouwen eerst verdienen."

Ook de oorlog in Oekraïne weegt zwaar op de spits: “Hij heeft daar veel vrienden waar hij zich zorgen over maakt. Ook zijn vrouw en hun zoontje moest hij lang missen. Ze waren namelijk in Lissabon gebleven, maar vorige week zijn ze in België gearriveerd. Ondertussen wonen ze samen in een chique woning in Knokke.”

Voorbereiding

Yaremchuk miste de voorbereiding bij Club. Oekraïne neemt niet deel aan het WK, waardoor de spits die tijd kan gebruiken om alles op orde te krijgen. “Tot de wereldbeker verwacht ik nog veel van Roman, maar die vijf weken pauze kunnen hem absoluut een boost geven. Hij krijgt dan een voorbereiding die hij in de zomer heeft gemist”, wist Carl Hoefkens mee te delen.

Poll: Zal Yaremchuk na het WK ontbolsteren bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024