Déze Belgische topclubs worden met de grond gelijkgemaakt: “Holle excuses!”

Déze Belgische topclubs worden met de grond gelijkgemaakt: “Holle excuses!”
Zaterdag 29 oktober 2022 - 12:00   I   door Redactie

Deze week stak weer tjokvol met Europees voetbal. De Belgische clubs lieten afwisselende resultaten optekenen.

Club verloor zwaar van Porto, Union plaatste zich als groepsleider voor de volgende ronde en Anderlecht en AA Gent raakten niet verder dan een gelijkspel. Die laatste twee worden door Het Nieuwsblad op de korrel genomen.

“Voor beide teams was dit een ondermaatse prestatie. Als het straks (Europees) misloopt, zal het aan deze wedstrijden tegen zeer matige tegenstanders gelegen hebben.” Beide teams moeten hun laatste wedstrijd winnen om door te stoten.

“Excuses als pech en foute arbitrale beslissingen klinken hol. Belgische clubs moeten van deze clubs winnen, zelfs zonder de door het Anderlecht-bestuur gepredikte 'cultuuromslag'”, concludeert de krant.

Barrage

Als Anderlecht en/of AA Gent nog tweede weet te worden in zijn poule, dan moeten ze een (dubbele) barragematch spelen tegen een derde uit de Europa League. Het staat wel nog niet vast welke ploegen dat zullen worden.

Momenteel zijn dit de mogelijke tegenstanders: Bodo/Glimt, AEK Larnaca, AS Roma, Braga, Sheriff, Feyenoord, Nantes en Trabzonspor. Maar alles kan op de laatste speeldag dus nog veranderen.

Poll: Zullen Anderlecht en AA Gent doorstoten in de Conference League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Union

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024