De Ketelaere afgemaakt, De Bruyne doet het rustig en Hazard aan bank genageld

Woensdag 05 oktober 2022 - 22:55   I   door Redactie

Woensdagavond kwamen er verschillende Rode Duivels in actie in de Champions League. De Bruyne begon net als Hazard op de bank, De Ketelaere mocht voor AC Milan wel aan de wedstrijd beginnen.

Chelsea-AC Milan 3-0

Bij AC Milan is Saelemaekers nog lange tijd geblesseerd. Origi keerde wel terug uit blessure, maar werd niet opgesteld door trainer Pioli. Chelsea was in de eerste helft de betere ploeg en wist via Fofana ook op voorsprong te komen.

Charles De Ketelaere slaagde er in de eerste helft — net als de rest van zijn team — niet in om zijn beste niveau te halen. Hij wist in de toegevoegde tijd wel eens van dichtbij op doel te schieten, maar Kepa bracht redding. Chelsea wist in de tweede helft de match snel te beslissen.

Aubameyang strafte het slecht verdedigend werk van AC Milan genadeloos af. Reece James zorgde voor de 3-0, waarna De Ketelaere meteen gewisseld werd. Origi kreeg nog 20 minuten speeltijd, maar kon geen beterschap brengen bij de Italiaanse landskampioen.

Doelpuntenmakers:

24’ Fofana 1-0, 56’ Aubameyang 2-0, 62’ James 3-0

Rangschikking:

1 Red Bull Salzburg   5 (3-2)
2 Chelsea                    4 (4-2)
3 AC Milan                  4 (4-5)
4 Dinamo Zagreb      1 (2-4)

Manchester City-FC Kopenhagen 5-0

De Bruyne begon op de bank, maar toch stond er een bekende ex-JPL-naam op het veld bij City. Ex-Anderlecht-speler Sergio Gomez mocht van Guardiola aan de wedstrijd beginnen. De Spanjaard zag zijn ploeg via Haaland al snel op voorsprong komen.

Als Haaland scoort blijft het weliswaar zelden bij één doelpunt. Na een dik half uur wist de Noorse spits zijn tweede van de avond te maken. Iets later hielp Khocholava City een handje door de bal in eigen doel te werken.

De tweede helft werd aangevangen zonder Haaland, die net als De Bruyne wat mocht uitrusten. Mahrez zorgde via een penalty voor de 4-0 en Alvarez wist via de Algerijn de forfaitcijfers op het bord te zetten. De Bruyne kwam niet van de bank.

7’ Haaland 1-0, 33’ Haaland 2-0, 39’ Khocholava 3-0 (own), 55’ Mahrez 4-0 (pen), 76’ Alvarez 5-0

1 Manchester City         9 (11-1)
2 Borussia Dortmund   6 (8-3)
3 Sevilla                           1 (1-8)
4 FC Kopenhagen          1 (0-8)

Real Madrid-Shakhtar Donetsk 2-1

Courtois was nog niet fit en Hazard begon de match zoals verwacht op de bank. Zonder Duivels tussen de lijnen klom Real snel op voorsprong via Rodrygo. Diezelfde Rodrygo leverde iets later een assist af aan Vinicius Junior.

Nog voor de rust maakte Shakhtar via Zubkov op heerlijke wijze de aansluitingstreffer: 2-1. Daar bleef het ook bij in Madrid. Rode Duivel Eden Hazard mocht trouwens opnieuw niet invallen van Real-trainer Carlo Ancelotti.

13’ Rodrygo 1-0, 28’ Vinicius Junior 2-0, 39’ Zubkov 2-1

1 Real Madrid              9 (7-1)
2 Shakhtar Donetsk   4 (6-4)
3 RB Leipzig                 3 (4-7)
4 Celtic                          1 (2-7)

Poll: Zal De Ketelaere vóór het WK zijn eerste doelpunt bij AC Milan gemaakt hebben?

TAGS  I  AC Milan  I  Manchester City  I  Real Madrid  I  Chelsea  I  Shakthar Donetsk  I  FC Kopenhagen