Filip Joos en co. enorm kritisch over déze Rode Duivel: “Hij komt altijd te laat”

Filip Joos en co. enorm kritisch over déze Rode Duivel: “Hij komt altijd te laat”
Woensdag 05 oktober 2022 - 20:30   I   door Redactie

Iedere week brengen Filip Joos, Aster Nzeyimana, Sam Kerkhofs en Steven Defour een nieuwe aflevering van de '90 minutes' podcast uit. Deze week was er veel aandacht voor de situatie van één bepaalde Rode Duivel.

De analisten komen over die Rode Duivel allemaal tot dezelfde conclusie: “Eden Hazard is niet goed genoeg om in de basis te staan.” De Real-speler krijgt nagenoeg geen speelgelegenheid meer van Carlo Ancelotti bij De Koninklijke.

Ook bij de Duivels heeft Hazard al geruime tijd niet meer kunnen overtuigen. “Hij komt in de loopacties altijd te laat waardoor er vaak balverlies geleden wordt”, opent Sam Kerkhofs bij 90 minutes. Filip Joos geeft zijn collega gelijk, maar wil daar ook nog iets aan toevoegen: “Hij is ook heel makkelijk aan te tikken in duels.”

“Hij mist scherpte en frisheid”, pikt Defour in. “Het is ook wel een nadeel dat het WK een week na de competitie plaatsvindt. Als je 4 of 5 weken hebt kan je hem nog laten 'optrainen' door je staff om hem 20% beter te krijgen”, gaat Joos verder.

Enkel

“Het is logisch dat hij zijn startsnelheid verloren is. Eden is een speler die snel draait, wat veel druk uitoefent op zijn enkelligamenten”, vertelt Steven Defour, “Vroeger kon hij makkelijk wegdraaien van tegenstanders, maar nu heeft hij het daar door verschillende blessures heel moeilijk mee.” 

Poll: Wat moet volgens jou de rol van Eden Hazard zijn op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022