OFFICIEEL: Real Madrid komt met nieuws over WK-bedreigende blessure Courtois

OFFICIEEL: Real Madrid komt met nieuws over WK-bedreigende blessure Courtois
Dinsdag 04 oktober 2022 - 15:00   I   door Redactie

Als er - naast Kevin De Bruyne uiteraard - één Rode Duivel is waar de natie zich zorgen over maakt, dan wel Thibaut Courtois.

De nationale doelman miste afgelopen zondag het treffen met Real Madrid tegen Osasuna, omdat hij last heeft van ischias oftewel zenuwpijn aan het linkerbeen. Een blessure die in het slechtste geval maandenlang aanslepen.

In het hoofd van Roberto Martinez en de Belgische voetbalfans speelde zich al een rampscenario af. Het WK start immers binnen zeven weken en als de Limburger lang out zou zijn, zou hij nooit op tijd topfit raken. Dinsdag kwam Real-trainer Ancelotti evenwel met uitstekend nieuws.

“Het gaat al veel beter met Thibaut”, aldus de Italiaan op zijn persconferentie. “We hebben nog twijfels voor de wedstrijd tegen Getafe komende zaterdag, maar het kan dat hij er volgende dinsdag tegen Shakhtar Donetsk alweer bij is. Maar zeker voor de clash met Barcelona daarna."

Mignolet

Iedereen die de nationale ploeg gunstig gezind is kan dus opgelucht ademhalen. Want ook al staat er met Simon Mignolet een meer dan waardige vervanger klaar, Thibaut Courtois staat zonder twijfel nog een niveau hoger.

Poll: Denk je dat Courtois topfit zal zijn voor het WK?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Osasuna  I  Getafe  I  Shakhtar Donetsk

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022