'Martinez volhardt in de boosheid, Vanhaezebrouck schudt terecht met het hoofd'

'Martinez volhardt in de boosheid, Vanhaezebrouck schudt terecht met het hoofd'
Vrijdag 30 september 2022 - 12:15   I   door Redactie

Met de mindere resultaten van de Rode Duivels is ook het krediet van Roberto Martinez afgebrokkeld. En de kritiek blijft maar komen.

Deze keer van Peter Vandenbempt die zich bijzonder fel stoort aan de Spanjaard en dan vooral diens 'ergerlijke overdrijving' zoals de commentator het zelf verwoordt. "In tegenstelling tot Louis van Gaal die zegt waar het op staat, volhardt Martinez liever in de boosheid van het positivisme."

En Vandenbempt geeft in zijn column in Het Nieuwsblad ook een concreet voorbeeld: "Het debuut van Debast tegen Polen had hij 'goed' of 'veelbelovend' kunnen noemen - dat was het ook -, maar hij vond het nodig om het op te blazen tot 'het beste ooit van een 18-jarige' bij de Duivels."

Niet kunnen vindt hij dat, vooral omdat hij terecht poneert dat Martinez voor zijn aanstelling tot bondscoach wellicht nog nooit een wedstrijd van België bekeken heeft, laat staan de prestaties van al die debutanten in zijn hoofd heeft.

Ongeloofwaardig

"Even ongeloofwaardig als overbodig en je bewijst er Debast geen dienst mee", vervolgt Vandenbempt. "Ook na zijn wisselvallige prestatie in Amsterdam noemde Martinez Debast dé ontdekking van deze interlands. In Maarke-Kerkem schudt Hein Vanhaezebrouck terecht zijn hoofd."

Het is geweten dat de AA Gent-trainer geen fan is van Roberto Martinez. Recent nog beschuldigde hij de bondscoach van favoritisme bij het selecteren van jonge Anderlecht-talenten voor de nationale ploeg. En nu Geeft Vandenbempt hem dus gelijk.

Poll: Vind je ook dat Martinez wat meer Van Gaal zou moeten zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023