Frank Raes gaat plots zwaar in de tegenaanval: "Luieriken, geldwolven en seksisten"

Frank Raes gaat plots zwaar in de tegenaanval:
Zaterdag 01 oktober 2022 - 11:00   I   door Redactie

Frank Raes mag dan op pensioen zijn, dat wil niet zeggen dat hij niet meer van zich laat horen. En hoe!

Want in een interview met HUMO ergert het gewezen sportanker zich rot aan de hele affaire rond Eddy Demarez na diens na ongepaste uitspraken over de Belgische basketbalvrouwen en de hele heisa die erop volgde.

"Wat mij in dat hele verhaal het meest geraakt heeft, is dat de Sporza-redactie opeens wijd en zijd werd afgeschilderd als een bende psychopathische macho's", aldus Raes in het weekblad. "Pas op, ik zeg niet dat er nooit stoere praat werd verkondigd."

Maar de ex-gastheer van Extra Time wijst erop dat er in de 80-koppige redactie al heel lang véél vrouwen werken en dat er met Lena De Meerleer jaren geleden zelfs al een vrouwelijke baas aan de slag was.

Kwaad daglicht

"Ik heb daar, als ik goed kan tellen, 42 jaar gewerkt", vervolgt Raes. "Telkens als de VRT in een kwaad daglicht wordt gesteld - zoals dezer dagen weleens gebeurt - gaan mijn stekels omhoog." Waarna hij keihard alle kritiek countert.

"Ik kan de beeldvorming niet aanvaarden dat daar alleen luieriken, geldwolven en seksisten werken, want dat ís niet zo. Noeste werkers, dat wel. Je moest eens zo'n WK meemaken! Vorig jaar, tijdens de Spelen, stond ik elke dag om halfvier op. Een hele ploeg slaapt wekenlang niet, enkel en alleen om de kijker te dienen."

Poll: Vind je dat Raes gelijk heeft?

TAGS  I  VRT  I  Sporza  I  Extra Time

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023

donderdag 23 maart 2023