Waarom Antwerp niet de nummer één van het land is: "Hij durfde het niet aan"

Waarom Antwerp niet de nummer één van het land is:
Donderdag 29 september 2022 - 16:00   I   door Redactie

Antwerp mag dan een kanonstart genomen hebben in de Jupiler Pro League en aan de leiding gaan met 27 op 27, dat wil niet zeggen dat ze de macht hebben overgenomen.

Want tot nader order is Club Brugge nog altijd de voetbalgrootmacht in dit land. Al had het heel anders kunnen uitdraaien als Antwerp de voorbije jaren niet zo'n chaotische club was geweest met onder meer vijftien trainers in de laatste twaalf jaar.

"Dat zegt veel", vindt Jacques Sys in Sport/Voetbalmagazine. "Altijd maar weer fundamenten afbreken en nieuwe hoekstenen leggen." Het doet de hoofdredacteur denken aan de tweede helft van de jaren 90 toen George Kessler trainer was op de Bosuil.

"De Nederlander wilde daar toen een nieuw stadion laten bouwen haar het model van de AmsterdamArena, met een capaciteit van 32.000 plaatsen. De grond die de club bezat volstond toen als financieel tegengewicht", schrijft Sys neer.

Pilootproject

"Kessler had alles goed becijferd, hij sprak van een pilootproject, maar de toenmalige voorzitter Eddy Wauters durfde het niet aan. Anders was Antwerp nu de nummer één van België geweest, de rijkste club van het land", wordt besloten.

Poll: Denk je dat Antwerp met een nieuw stadion inderdaad al de nummer 1 zou geweest zijn?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023