‘Enorm duidelijk: Dít is hoe hard Martinez de Anderlecht-spelers echt bevoordeelt’

‘Enorm duidelijk: Dít is hoe hard Martinez de Anderlecht-spelers echt bevoordeelt’
Woensdag 28 september 2022 - 11:00   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben net hun laatste belangrijke tweeluik in aanloop naar de wereldbeker afgewerkt. Tijdens die interlands was er heel wat te doen rond de selectie van Zeno Debast.

Zo liet AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck van zich horen in 'Stropcast', de podcast van AA Gent: “‘Het heeft allemaal met kleur te maken, Debast is opgeroepen zonder één keer belofte te zijn.” Een opvallende visie van Vanhaezebrouck, maar heeft hij het ook aan het rechte eind?

Sport/Voetbalmagazine ging op onderzoek uit en kwam tot een opvallende vaststelling: “Vanhaezebrouck krijgt op vlak van debutanten alleszins gelijk: In zijn zes jaar als hoofd van de Rode Duivels, liet Martinez al negen spelers van Anderlecht debuteren in de selectie.”

Wat S/VM vooral opvalt is het aantal wedstrijden dat de Anderlecht-spelers nodig hebben om hun debuut te maken voor de Duivels. “Acht van de negen Anderlecht-spelers staan namelijk in de top tien van de spelers met de minste profwedstrijden achter hun naam vóór hun eerste selectie. Enkel De Ketelaere en Vanzeir komen niet uit het Lotto Park.”

Cijfers

“Jérémy Doku zat nog maar aan tien partijen op het moment dat Martínez hem bij de selectie haalde. Maar ook Debast had maar 20 wedstrijden en Verschaeren zat op 27 duels. Ter vergelijking: Foket en Verstraete hadden al respectievelijk 99 en 111 wedstrijden in de benen”, aldus het maandblad.

“Als je een veel grotere vijver hebt en je laat veel jongeren vaak spelen, dan is de kans natuurlijk groter dat er eentje wordt opgepikt bij de Rode Duivels”, klinkt het bij het magazine. “Het verschil is wel groot tussen Anderlecht en de andere clubs, misschien te groot”, concluderen ze bij Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Vind jij dat Martinez de Anderlecht-spelers te hard bevoordeeld?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023