Thibaut Courtois verbaast door déze verrassende Duivel in bescherming te nemen

Thibaut Courtois verbaast door déze verrassende Duivel in bescherming te nemen
Maandag 26 september 2022 - 14:00   I   door Redactie

Na de 1-0 nederlaag tegen Nederland waait er heel wat stof op over de positie van Zeno Debast bij de Rode Duivels. De nog altijd maar 18-jarige Anderlecht-verdediger stond tijdens de wedstrijd tegen Wales én die tegen Nederland in de basis.

Tegen Wales lag de tiener na een verloren luchtduel al eens aan de basis van het tegendoelpunt. Ook tegen Nederland was het weer prijs voor Debast. Hij wist op een corner Virgil Van Dijk niet voldoende te dekken, waardoor de Liverpool-verdediger het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de netten kon koppen.

Toch ligt de fout bij dat tegendoelpunt volgens Courtois niet bij Debast: “We hebben niet goed verdedigd op die hoekschop. Omdat ze weten dat ik vaak uitkom, blokkeerde Klaassen me.” Die blokkade was trouwens een uitgedokterd plannetje van Van Gaal, dat dus goed uitgepakt heeft.

“Debast moest man op man staan met Van Dijk, maar ook daar ligt een fout. Van Dijk is koppen groter dan Debast”, gaat de doelman verder. “Zulke targetmannen moeten we beter kunnen afstoppen. Het zou logischer om er Alderweireld, Vertonghen of Onana tegen te zetten”, concludeert Courtois.

Poll: Vind jij dat Courtois gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Real Madrid

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024