Roberto Martinez verbaast de natie over déze Rode Duivel: “Dé ontdekking!”

Roberto Martinez verbaast de natie over déze Rode Duivel: “Dé ontdekking!”
Maandag 26 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Zondagavond verloren de Belgen met 1-0 op het veld van Nederland. De Rode Duivels eindigen zo als tweede in hun Nations League-poule, al was vooral het gevoel in aanloop naar het WK een gespreksonderwerp na de match.

Ondanks de kritiek van buitenaf, heeft Roberto Martinez met het oog op het WK enkel lovende commentaar voor nieuwkomer Zeno Debast: “Ik vond dat hij tegen Nederland nog een stap voorwaarts heeft gezet.”

Debast lag nochtans aan de basis van het enige doelpunt in de wedstrijd, een staalharde kopbal van Virgil Van Dijk. De Liverpool-speler wist Debast af te schudden op een corner en kon zo vrij in doel koppen.

“We mogen hem niet afrekenen op een stilstaande fase. Hij verloor een duel tegen een van de beste koppers ter wereld, dat kan gebeuren”, wist Martinez daarover te zeggen. “Voor mij was zijn volledige wedstrijd positief”, verrast de bondscoach.

Ontdekking

Martinez doet er nog een schepje bovenop: “Ik ben blij met zijn persoonlijkheid en hoe hij instructies oppikt. Echt, Zeno was de ontdekking van deze interlandperiode.” De 18-jarige Debast kreeg vanuit de pers trouwens ook nog kritiek door zijn onzekerheid in balbezit.

Poll: Moet Zeno Debast mee naar het WK in Qatar?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022