Boskamp en Van der Elst kennen hét probleem van Duivels: “Dát stoort me echt!”

Boskamp en Van der Elst kennen hét probleem van Duivels: “Dát stoort me echt!”
Zaterdag 24 september 2022 - 15:00   I   door Redactie

Zondag spelen de Rode Duivels tegen Nederland hun laatste officiële wedstrijd voor het WK. De groepswinst staat nog op het spel, maar die lijkt wel veraf voor de Belgen.

In aanloop naar die wedstrijd gaven Johan Boskamp en Franky Van der Elst een uitgebreid interview bij Het Nieuwsblad. “België werd in de heenwedstrijd overpowerd”, opent Van der Elst. “Nederland was veel gemotiveerder en bij België is de eerste pas altijd horizontaal of achteruit, dat stoort me”, pikt Boskamp in.

“Alle Belgen komen naar de bal toe, enkel De Bruyne denkt vooruit”, gaat de Nederlander verder. Ook is er volgens de analisten een groot verschil tussen de bondscoaches van de Lage Landen. “Louis (Van Gaal) is zo sluw, hij zoekt altijd een conflict om zijn spelers op scherp te zetten”, aldus een lyrische Boskamp.

“Van Gaal speelde vijf wedstrijden met een viermansdefensie, maar dat rendeerde niet. Dus schakelde hij over naar een driemansdefensie. Hij krijgt het toch maar mooi op de rails”, vertelt Van der Elst. “Hij kan het onderste uit de kan halen bij een speler, Van Gaal zou een goede bondscoach zijn voor België”, is Boskamp duidelijk.

Martinez

Bij Roberto Martinez gaat dat er toch wat anders aan toe volgens Van der Elst: “Hij dribbelt altijd langs de moeilijke onderwerpen heen. Nou ja… Na het WK zal hij wel bondscoach af zijn.” Ook Boskamp is geen grote fan van Martinez: “Waar ik gek van word, is dat Martinez niet doorselecteert. Zo'n De Ketelaere: daar kun je toch niet meer omheen?”

Poll: Vind jij ook dat Van Gaal een betere bondscoach is dan Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022