Sander Berge haalt plotsklaps uit naar Club Brugge: “Dát was mijn prioriteit”

Sander Berge haalt plotsklaps uit naar Club Brugge: “Dát was mijn prioriteit”
Vrijdag 23 september 2022 - 17:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft deze zomer fors uitgehaald op de transfermarkt. Naast recordtransfer Roman Yaremchuk trok blauw-zwart onder meer Raphael Onyedika en Casper Nielsen aan.

Toch waren Nielsen en Onyedika niet de middenvelders die het hoogste op de verlanglijst van Club stonden. Dat was namelijk Sander Berge van Sheffield United. De ex-Genk-speler maakte in januari 2020 de overstap naar Sheffield en is daar uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld.

De transfer van Berge naar Club ging om verschillende redenen niet door. Zo wilde Sheffield hem enkel laten gaan als er een ploeg was die zijn afkoopsom van 40 miljoen euro wilde neertellen. Daar was Club natuurlijk niet toe in staat. Maar stel dat ze dat wel waren, dan was de transfer waarschijnlijk nog steeds afgeketst.

“Het was de hele zomer een proces met Club”, vertelt Berge bij TV2, “Maar het is mijn ambitie om op het allerhoogste niveau te spelen.” En dat niveau heeft Club niet volgens de Noor. “Ik heb altijd gezegd dat ik al in België gespeeld heb en dat ik aan de absolute top wil spelen. Dat was mijn prioriteit”, concludeert Berge.

Poll: Snap jij dat Berge niet terug wil keren naar België?

TAGS  I  Club Brugge  I  Sheffield United

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023