Roberto Martinez is duidelijk over nieuwkomer Debast: “Dáárom riep ik hem op”

Roberto Martinez is duidelijk over nieuwkomer Debast: “Dáárom riep ik hem op”
Woensdag 21 september 2022 - 21:00   I   door Redactie

Donderdagavond spelen de Rode Duivels tegen Wales hun voorlaatste wedstrijd in de poulefase van de Nations League. Om nog aanspraak te maken op de groepswinst, moeten de Belgen winnen tegen de Welshmen.

Daarvoor rekent bondscoach Roberto Martinez onder meer op Zeno Debast. De 18-jarige is sterk begonnen aan het seizoen bij Anderlecht en zag dat beloond worden met een selectie voor de Rode Duivels.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Wales geeft Martinez wat meer uitleg bij de rol van Debast. “Als ik nu iemand oproep, is het omdat ik denk dat hij iets kan bijbrengen richting het WK”, is de bondscoach duidelijk.

Toch mag Debast zich nog niet meteen rijk rekenen voor een selectie voor het WK: “Zeno Debast maakt indruk op me, hij kan een rol invullen. Is het nu niet, dan in de toekomst”, aldus Roberto Martinez. "Of hij het WK zal halen zullen we moeten zien op het veld. Dat zal hij moeten verdienen", concludeert de bondscoach.

Speelkansen

De kans is dus niet klein dat Debast in de komende twee wedstrijden zijn eerste speelminuten zal verzamelen: “Er zijn maar drie dagen tussen Wales en Nederland. Het zou me verwonderen mochten er spelers zijn die twee keer negentig minuten spelen”, aldus Martinez.

Poll: Zal Zeno Debast tegen het einde van de week zijn debuut voor de Duivels gemaakt hebben?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022