Ultieme joker is er klaar voor: Opeens onverwachte wending voor Rode Duivels

Ultieme joker is er klaar voor: Opeens onverwachte wending voor Rode Duivels
Woensdag 21 september 2022 - 11:30   I   door Redactie

Aanstaande donderdag spelen de Rode Duivels hun voorlaatste wedstrijd in de Nations League. Als de Belgen willen deelnemen aan de ‘final four’, dan zullen ze moeten winnen tegen Wales.

Bij de Welshmen kunnen ze niet rekenen op een aantal sterkhouders. Ze missen Joe Allen (Swansea), Aaron Ramsey (OGC Nice), Ben Davies (Tottenham) en Harry Wilson (Bournemouth). Toch kon Wales uitpakken met een opsteker: sterkhouder Gareth Bale kan dan toch afreizen naar België, zo meldt De Gazet van Antwerpen.

De topschutter van Wales — met 39 goals — leek lange tijd niet mee te kunnen reizen naar België. De ex-Real Madrid speler maakte deze zomer de overstap naar het Amerikaanse Los Angeles FC. Vanwege enkele reisrestricties leek het lange tijd niet mogelijk voor Wales om hem mee te nemen, maar daar is op de valreep toch verandering ingekomen.

De Rode Duivels hebben het de laatste jaren moeilijk om te presteren tegen Wales. Van de afgelopen zeven confrontaties wisten de Duivels maar één keer te winnen. Het absolute dieptepunt was de uitschakeling op het EK van 2016. In de kwalificatie voor dat WK verloren de Belgen in Wales met 1-0, waar Gareth Bale het enige doelpunt wist te maken.

Poll: Zullen de Duivels donderdag winnen van Wales?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022