Marc Coucke en Anderlecht kunnen amper vatten wat er nu plots beweerd wordt

Marc Coucke en Anderlecht kunnen amper vatten wat er nu plots beweerd wordt
Dinsdag 20 september 2022 - 11:00   I   door Redactie

De competitie is negen speeldagen ver en met een interlandbreak ertussen mag er al eens een eerste analyse gemaakt worden.

Maar die valt voor Anderlecht absoluut niet goed uit. De reden: een tekort aan kwaliteit. Dat is wat Aimé Anthuenis in 'De tribune' op Sporza verklaart. En hij heeft recht van spreken, want loodste paars-wit zelf naar twee titels (1999 & 2002) en de beste Champions League-campagne ooit.

"Zeg me dan eens wie zo goed is? Ik vind het te weinig", stelt Anthuenis zonder verpinken in de podcast. "Ik mag niet vergelijken met het Anderlecht dat ik trainde, maar niemand van de huidige selectie zou bij mij toen op de bank gezeten hebben. Dat meen ik."

En nog geen beetje. "Neen, ook Fabio Silva niet. Ik zeg niet dat Silva geen goede voetballer is, maar ik had Jan Koller en Tomasz Radzinski. En op de bank ook nog Yannis Anastasiou. Ook dat was echt een goeie speler. Als topclub in Europa, wie haal je dan van dit Anderlecht?"

Bezinning

Het antwoord mag je zelf raden. Het is een keiharde boodschap die Aimé Anthuenis brengt en die zal in het Lotto Park wellicht zwaar aangekomen zijn. Maar dat het tijd was voor bezinning was al langer duidelijk. 

Poll: Vind je dat Anthuenis gelijk heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023