Collega-trainer neemt geen blad voor de mond over Hoefkens: “Heeft dat gestolen”

Collega-trainer neemt geen blad voor de mond over Hoefkens: “Heeft dat gestolen”
Zaterdag 17 september 2022 - 10:00   I   door Redactie

In de schaduw van de Belgische topclubs is Marc Brys met Oud-Heverlee Leuven sterk aan het nieuwe seizoen gestart. De club uit Vlaams-Brabant staat na acht speeldagen mooi vierde in het Jupiler Pro League-klassement.

Dat was voor Het Laatste Nieuws genoeg reden om de trainer uitgebreid te interviewen. In dat gesprek kwam ook Club Brugge-trainer Carl Hoefkens even aan bod. Brys heeft Hoefkens nog getraind toen hij bij Beerschot speelde.

“Hij was toen een zeer belangrijke pion in mijn team”, opent Brys. “In een wedstrijd tegen Antwerp had ik mijn ploeg wijsgemaakt dat de Antwerp-trainer me had verteld dat we ‘een goed ploegske hebben, maar een kabouterploegske.'" Zo zou hij ingespeeld hebben op het grote aantal kleinere spelers van het toenmalige Beerschot.

Brys zette dan ook een kleine kabouter in de kleedkamer om zijn spelers te motiveren: “We wonnen met 0-4 en de spelers vierden met de kabouterdans. ik denk trouwens dat Hoefkens die kabouter heeft gestolen, want ik hem ‘m nooit meer teruggezien.”

Trainer

“Het is voor mij geen verrassing dat hij het zo goed doet”, vervolgt Brys. “Hij was vroeger al heel verbaal en zelfstandig. De enige reden dat hij geen kapitein werd bij Beerschot was dat we met veel buitenlanders zaten.”

“Je ziet dat Carl alles tot in het kleinste detail voorbereidt”, is Brys lyrisch. “Hij wil op alles voorbereid zijn, wat er ook gebeurt”, concludeert de OHL-trainer. Dat is ook iets dat we terug zagen komen na de wedstrijd op Porto, waar Hoefkens op het vliegveld al bezig was met zijn analyse van de wedstrijd.

Poll: Wist jij dat Brys ooit nog de coach van Hoefkens geweest is?

TAGS  I  OHL  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024