Mazzu verrast paars-witte supporters en wil ganse elftal omgooien: “Ik ben God niet!”

Mazzu verrast paars-witte supporters en wil ganse elftal omgooien: “Ik ben God niet!”
Woensdag 07 september 2022 - 17:00   I   door Redactie

Donderdag speelt Anderlecht zijn eerste Europese wedstrijd in vier jaar. De recordkampioen neemt het op tegen het Deense Silkeborg IF, dat momenteel vierde staat in de competitie.

In aanloop naar de Conference League-wedstrijd stond Anderlecht-trainer Felice Mazzu de pers te woord. Daar maakte hij toch een aantal verrassende statements: “Ik begrijp wel dat de sereniteit en positiviteit van het seizoensbegin wat weg is, maar dit is een andere competitie”, opent de trainer.

Wanneer Mazzu geconfronteerd wordt met de favorietenrol van Anderlecht antwoordt hij duidelijk: “Dat zei iedereen ook tegen YB Bern. We moesten ons kwalificeren, maar dat bleek niet zo evident.” Toch verandert dat de ingesteldheid van de trainer niet: “Of we nu favoriet zijn of niet: we moeten een goed resultaat neerzetten.”

Over zijn basiself wil hij nog niet te veel prijsgeven, maar het lijkt duidelijk dat er een aantal zaken zullen veranderen: “Ik weet niet of Vertonghen al 90 minuten aankan, ik ben God niet!”, lacht Mazzu. De trainer zal moeten kiezen tussen Vertonghen, Hoedt, Delcroix en Debast, behalve als hij er plots voor kiest om van formatie te veranderen.

Silva

Ook met Fabio Silva heeft de trainer nog een plannetje klaarstaan: “Het doel is om Silva beter te benutten. Hij steekt veel energie in zijn acties en is daardoor soms minder present in de box. Dat moeten we handiger uitspelen.” Hopelijk krijgen we donderdagavond al te zien hoe de trainer zijn plan in werking zal stellen.

Poll: Denk jij dat Mazzu tegen Silkeborg zal vasthouden aan zijn 3-5-2 formatie?

TAGS  I  Anderlecht  I  Silkeborg IF

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024