Vandenbempt over Belgische topclub: “Zonde voor een ploeg met zoveel kwaliteit”

Vandenbempt over Belgische topclub: “Zonde voor een ploeg met zoveel kwaliteit”
Maandag 05 september 2022 - 15:30   I   door Redactie

Iedere week krijgt Peter Vandenbempt een plek op de frontpagina van Sporza om zijn licht te laten schijnen over het afgelopen voetbalweekend. Ook deze keer ging de analist over alle Belgische topclubs, met een aantal interessante bedenkingen ten gevolge.

Zo start hij met de leider in de Jupiler Pro League te bespreken: Antwerp. Antwerp pakte in de eerste zeven competitiematchen 21 op 21, dat is de beste seizoensstart sinds 1930. In dat beduchte jaar werden de Great Old uiteindelijk ook kampioen.

Toch heeft Vandenbempt niet alleen lovende commentaar voor de JPL-leider: “Zonde van de Europese uitschakeling, want anders was het een perfecte zomer geweest.” Vandenbempt kan zijn teleurstelling dan ook niet wegsteken: "Dat blijft toch onvergeeflijk voor een ploeg met zoveel kwaliteit."

Ook merkt de analist van Sporza dat Antwerp nog progressiemarge heeft: “Het goede nieuws is dat Antwerp nog veel beter gaat worden dan het is op dit moment.” Zo refereert hij naar de overwinningen tegen Union en Westerlo, waar Antwerp volgens Vandenbempt niet zoveel beter was dan de tegenstander.

Nederlanders

Overigens heeft de journalist lof voor de drie beslissende Nederlanders. In Stengs ziet hij alles om een sensatie te worden, Janssen is na een moeilijke start dan toch op de afspraak en Ekkelenkamp is een enorme revelatie.

Vooral over die laatste is de analist lyrisch: “Hij duikt overal op, heeft goede voeten, gaf al 3 assists en is ook een heel slimme voetballer.“

Poll: Ben jij onder de indruk van de seizoensstart van Antwerp?

TAGS  I  Sporza  I  Antwerp

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024