‘Peter Vandenbempt én Marc Degryse duiden het grote probleem bij Anderlecht aan’

‘Peter Vandenbempt én Marc Degryse duiden het grote probleem bij Anderlecht aan’
Maandag 29 augustus 2022 - 14:00   I   door Redactie

Anderlecht verloor afgelopen weekend met 2-1 van Union. De Recordkampioen kon de laatste vijf wedstrijden tegen hun buren uit Brussel niet winnen. Meer zelfs: ze hebben al vijf opeenvolgende keren verloren.

Dat is ook Peter Vandenbempt en Marc Degryse niet ontgaan. Bij Sporza duidt Vandenbempt aan wat volgens hem het grote probleem vormt. “Anderlecht begint elke keer slap aan de wedstrijd. En dan heb je tegen een elftal dat uitstekend in blok kan verdedigen een groot probleem”, aldus de analist. 

Maar daar blijft het niet bij: “Anderlecht wordt makkelijk overpowerd door Union, afgetroefd in de duels en te simpel opzijgezet op de middenstrook.” Hij weet dan ook wat Anderlecht momenteel mist: “Een type Trebel, die voorop gaat in de strijd, die ook al eens een overtreding maakt, wordt dan duidelijk gemist.” 

Marc Degryse bevestigt die stelling bij Het Laatste Nieuws: “Kana en Arnstad zijn nog niet rijp om de ploeg bij de hand te nemen.” Degryse verklaart nader: “Kana: vervangen aan de rust. Arnstad: na twintig minuten op die positie gewisseld. Dan is Olsson eigenlijk maar vierde keuze.” 

Hoge druk 

Vandenbempt vergelijkt de moeilijke wedstrijd tegen Union met de eerste helft van paars-wit tegen Cercle, ook een tegenstander die hoog druk zet. Ook Degryse beaamt dat: “Tegen een energieke tegenstander, die hoog druk zet, slaagt Anderlecht er niet in om het overwicht te nemen.”

Poll: Deel jij de menig van Vandenbempt en Degryse over Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  VRT  I  Sporza  I  v24

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024