‘Enorm actief KRC Genk sluit monsterweek af met een spectaculaire transfer’

‘Enorm actief KRC Genk sluit monsterweek af met een spectaculaire transfer’
Zaterdag 13 augustus 2022 - 10:30   I   door Redactie

KRC Genk en Dimitri De Condé hebben er een drukke week opzitten. Zowel op inkomend als uitgaand vlak zijn de Limburgers druk in de weer op de transfermarkt. Eerder werden onder meer Carstensen en Galarza aangetrokken.

Maar ook op uitgaand vlak gaat het hard voor Genk. Ze verloren eerder Cyriel Dessers, Kristian Thorstvedt en Junya Ito. Zij trokken allen naar een Europese topcompetitie. Volgens Gianluigi Longari — transferwatcher voor SportItalia — zou er nu een vierde naam op het punt staan te vertrekken.

Het zou gaan om centrale verdediger Jhon Lucumi. De Colombiaan staat volgens Longari dicht bij een overstap naar de Serie A. Middenmoter Bolonga wil met Lucumi graag hun verdediging versterken. Mocht de transfer doorgaan, dan betekent dat voor Genk het verlies van alweer een sterkhouder.

Opvallend is ook hoe Genk er een bijzonder drukke week op de transfermarkt heeft opzitten.Lucumi begon dit seizoen al drie wedstrijden in de basis bij Genk. Meer zelfs: hij speelde ze allemaal uit. Voor de Limburgers zou het dan ook een grote aderlating zijn mochten ze Lucumi verliezen.

Vervanger

Naast Lucumi heeft Genk Cuesta, McKenzie, Dewaest en de geblesseerde Sadick rondlopen. Zij zouden Lucumi rechtstreeks kunnen vervangen, al was Cuesta tot nog toe vooral aan de zijde van zijn landgenoot te vinden. De toekomst zal uitmaken of Genk het nodig acht een vervanger voor Lucumi aan te trekken.

Poll: Denk jij dat Genk het zo goed zal blijven doen als ze Lucumi verkopen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Bolonga

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022