Onpasseerbare Thibaut Courtois bezorgt Real Madrid opnieuw Europese euforie

Woensdag 10 augustus 2022 - 22:50   I   door Redactie

Woensdagavond streden Real Madrid en Eintracht Frankfurt om de eerste Europese beker van het seizoen: de Supercup. Real was voor de wedstrijd torenhoog favoriet.

Real Madrid-Eintracht Frankfurt 2-0

Desondanks begon Frankfurt het beste aan de wedstrijd. Na 14 minuten moest Thibaut Courtois al een knappe save uit zijn mouwen schudden. Twee minuten later wist Tuta aan de andere kant van het veld een schot van Vinicius van de lijn te halen. De match bleef daarna lang gesloten, tot Vinicius in de 37ste minuut een corner versierde. Casemiro legde de bal achteruit richting Alaba, die de 1-0 simpel in doel kon werken. Ruststand: 1-0.

Real bleef ook na de rust de betere ploeg. Los Blancos speelden zonder risico’s, maar wisten wel voor het eerste doelgevaar te zorgen. Trapp stond — met wat geluk — pal op de uithaal van Vinicius. Casemiro haalde iets later fabuleus uit, maar hij zag zijn poging op de lat uiteenspatten. Vinicius werd in de 65ste minuut mooi diep gestuurd op de linkerflank. Hij vond Karim Benzema op de rand van het strafschopgebied. De Fransman haalde staalhard uit en scoorde de 2de goal van de avond. Het moet gezegd worden dat doelman Trapp hier veel beter kon doen.

Frankfurt kon nooit echt een vuist maken, maar slaagde er wel in om een aantal keren tegen te prikken. Thibaut Courtois kwam weliswaar nooit echt in de verlegenheid. Hij kon dan ook rekenen op een goede verdediging. In de weinige momenten dat Frankfurt op de helft van Real kwam voetballen, stonden Casemiro, Alaba en Militao stevig in hun schoenen. Eden Hazard kwam trouwens niet aan voetballen toe en bleef aan de bank gekluisterd.

Doelpuntenmakers:

37’ Alaba 1-0, 65’ Benzema 2-0

Poll: Vond jij het een aangename wedstrijd om te kijken?