Vandenbempt maakt Belgische topclub af: “Individuele én collectieve verschrikking”

Vandenbempt maakt Belgische topclub af: “Individuele én collectieve verschrikking”
Maandag 08 augustus 2022 - 16:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt blikt bij Sporza terug naar de voorbije speeldag. De analist schrijft over de prestaties van de grootste clubs van België. In één team in het bijzonder is hij duidelijk teleurgesteld.

Peter Vandenbempt neemt geen blad voor de mond in zijn terugblik op de voorbije speeldag bij Sporza. “Niet op dreef is nog heel zacht uitgedrukt. Het had ook minder kunnen zijn dan die 4 op 9. Zulte Waregem heeft het punt ook niet gestolen op basis van de hele wedstrijd”, aldus Vandenbempt.

Volgens de analist is het bedenkelijk dat Simon Mignolet al drie matchen op rij de beste man is bij de landskampioen. “Behalve Mignolet kan eigenlijk alleen Skov Olsen tevreden zijn over zijn seizoensbegin. Hans Vanaken, de draaischijf van Club Brugge, is nog niet op dreef”, concludeert Vandenbempt.

Maar volgens Vandenbempt is er vooral sprake van een defensief probleem: “Vooral defensief is het ronduit een verschrikking, individueel en collectief. Zelfs mannen op wie je kan bouwen, zoals vorig jaar Mata en Mechele, zijn niet op niveau. Otasowie en Hendry zijn niet goed genoeg.”

Poll: Ben jij fan van analist Peter Vandenbempt?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022