Vurig KV Mechelen wint achter de Kazerne en laat Union gedesillusioneerd achter

Zaterdag 06 augustus 2022 - 22:30   I   door Redactie

Union leeft momenteel op een roze wolk. Eerder deze week wisten ze hun eerste match in de Champions League te winnen. Vandaag probeerden ze daar tegen KV Mechelen een vervolg aan te breien, maar dat liep niet zoals gepland. Coach Geraerts besliste om enkele sterkhouders rust te geven.

Mechelen-Union 3-0

Mechelen en Union begonnen strijdvaardig aan de wedstrijd. De drive van Mechelen was iets groter en dat vertaalde zich ook in doelkansen. Het maken van doelpunten bleef weliswaar lang achterwegen. Totdat Rob Schoofs op slag van rust zijn schot afgeweken zag worden en de bal in de bovenhoek binnendwarrelde. Ruststand: 1-0.

Ook in de tweede helft bleef Mechelen de beter ploeg. Dat leidde al snel tot een tweede doelpunt. Lazare werd op een vrije trap onder druk gezet door twee Mechelen-spelers en kopte de bal in eigen doel, 2-0 achter de Kazerne. Acht minuten later stond de vicekampioen al drie doelpunten in het krijt. Julien Ngoy schoot de bal van ver schitterend voorbij Moris.

Mechelen zakte wat terug en liet Union opkomen. De vicekampioen kon weliswaar nooit doorbreken en wist enkel van ver richting de kooi van Coucke te schieten. Dinsdag trekt Union naar Schotland. Daar verdedigen ze een 2-0 voorsprong en hopen ze de kater die ze vandaag opgelopen hebben door te spoelen.

Doelpuntenmakers:

44’ Schoofs 1-0, 51’ Lazare 2-0 (own), 59’ Ngoy 3-0

Poll: Snap jij dat Union niet met hun sterkste elftal aan de aftrap stond?