OFFICIEEL: Belgische topclubs kijken met open mond naar transfer van het Jaar

OFFICIEEL: Belgische topclubs kijken met open mond naar transfer van het Jaar
Dinsdag 02 augustus 2022 - 20:54   I   door Redactie

Er wordt vaak meewarig gedaan over het Belgische voetbal, maar de transfer die dinsdag werd aangekondigd bewijst dat dat niet altijd hoeft.

Wat er al een hele tijd zat aan te komen werd rond de avond ook officieel gemaakt. Charles De Ketelaere trekt naar Milan voor een transfersom van maar liefst 35 miljoen euro, inclusief bonussen. 

En dat is een absolute recordsom die geen enkele Belgische club ooit wist binnen te rijven. De Belgische topclubs keken dus met open mond toe, zelfs de Brugse CEO Vincent Mannaert zal even niet geweten hebben waar hij het had.

Daarmee wordt de transfer van Jonathan David van AA Gent naar Lille in 2020 van tafel geveegd. Voor de Canadese aanvaller ontvingen de Buffalo's toen in totaal 32 miljoen euro, ook al inclusief bonussen.

Nóg beter

De vraag is nu of Club Brugge óf een andere Belgische topclub in de toekomst nóg beter zullen kunnen doen. Dat lijkt niet meteen zo te zijn, maar dat werd indertijd van David ook gedacht. Al is dat het laatste waar ze bij blauw-zwart nu zullen mee bezig zijn.

Poll: Denk jij dat dit record nog verbeterd zal worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Milan

zondag 14 augustus 2022

zaterdag 13 augustus 2022

vrijdag 12 augustus 2022