Guardiola schept duidelijkheid over de toekomst van De Bruyne: “Hij wordt het”

Guardiola schept duidelijkheid over de toekomst van De Bruyne: “Hij wordt het”
Zaterdag 30 juli 2022 - 16:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne is al jaar en dag dé man op het veld van City. Onder meer door coach Pep Guardiola wordt hij als een van de beste voetballers ter wereld gezien.

Dat vertaalt zich ook op het veld. Niet alleen in zijn manier van spelen, maar ook in zijn klederdracht. Er wordt namelijk verwacht dat Kevin De Bruyne komend seizoen de aanvoerdersband zal dragen bij Manchester City.

Dat zou alleszins het geval zijn, mocht Guardiola zelf de beslissing maken. Maar daarvoor heeft Pep een apart systeem: Iedere speler mag vijf stemmen uitbrengen. Wie er het vaakst bovenaan het lijstje prijkt, wordt de kapitein voor het komende seizoen.

Met het vertrek van Raheem Sterling is Kevin De Bruyne de enige speler die nog overblijft uit de selectie van 2015-2016. Guardiola verwacht dan ook dat de Rode Duivel dit seizoen de aanvoerder van de ploeg zal zijn: “Ik ben er zeker van dat het Kevin wordt. Want hij is de oudste, neemt verantwoordelijkheid op het veld en ook naast het veld speelt hij een sleutelrol.”

Vanavond wordt de Community Shield gespeeld. Zeg maar de Supercup van Engeland. Manchester City neemt het op tegen Liverpool, mét De Bruyne als aanvoerder?

Poll: Wie wint er deze namiddag de Community Shield?

TAGS  I  Manchester City  I  Liverpool

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024