Red Flames vermijden een drama op het EK, maar balen uiteindelijk toch

Zondag 10 juli 2022 - 19:53   I   door Redactie

De Red Flames hebben hun eerste wedstrijd op het EK in Engeland niet kunnen winnen. De Belgische vrouwen speelden gelijk tegen IJsland.

België-IJsland 1-1

De Red Flames mochten blij zijn dat het aan de rust nog 0-0 stond. Doelvrouw Nicky Evrard redde de Belgen met een knappe penaltysave. Vlak voor de rust kreeg België een goeie kans, maar Dhont werkte niet goed af.

Na de pauze klom IJsland toch op voorsprong. Berglind Thorvaldsdottir kon een voorzet aan de tweede paal ongehinderd in doel koppen. Wat later kon België toch weer langszij komen. Dhont ging neer in het strafschopgebied en de penalty werd omgezet door Justine Vanhaevermaet.

In een spannende slotfase kregen de Belgische vrouwen nog meerdere kansen. Tessa Wullaert probeerde de bal in doel te krullen en Eurlings zag haar poging over doel zoeven. Gelet op de kansen op het einde had er mogelijk toch nog wat meer in gezeten voor de Belgen.

Doelpuntenmakers:

50' Thorvaldsdottir 0-1, 67' Vanhaevermaet 1-1

Poll: Denk jij dat de Red Flames de kwartfinales zullen bereiken?