Frenkie de Jong zet Barça op zijn kop en maakt kastje leeg voor transferbom

Frenkie de Jong zet Barça op zijn kop en maakt kastje leeg voor transferbom
Zondag 19 juni 2022 - 11:45   I   door Redactie

In België is de transfercarrousel al volop bezig, maar ook in het buitenland zitten ze niet stil. Al zeker niet in Barcelona.

Want in Camp Nou doen ze er alles aan om de kern zo samen te stellen dat ze volgend seizoen opnieuw kunnen meestrijden voor de prijzen. Alleen zijn de Catalanen aan handen en voeten gebonden door de financiële miserie.

Dus moeten er om inkomende transfers te kunnen realiseren eerst uitgaande gebeuren. En de speler die Barcelona het meest kan opbrengen is Frenkie de Jong. Voor 85 miljoen euro mag hij weg, de som die ze zelf aan Ajax betaalden.

En het is Manchester United die aan die vraagprijs wil voldoen. Op aandringen van trainer Erik ten Hag, die zijn landgenoot er absoluut bij wil. En die deal lijkt er nu ook te komen. In Spanje klinkt het dat De Jong zelf zijn kleedkamerkastje al heeft leeggemaakt.

Verlies

Tot verbazing van Barcelona. De club had naar verluidt niet echt verwacht dat er iemand die som zou neerleggen. Een onverwachte opportuniteit die geld in het laatje brengt, maar tegelijkertijd ook een enorm sportief verlies.

Poll: Voor wie vind je dit vooral een goede transfer?

TAGS  I  Barcelona  I  Ajax  I  Manchester United

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023