Rode Duivels halen opgelucht adem: Italië mag na 'blunder' toch niet na WK

Rode Duivels halen opgelucht adem: Italië mag na 'blunder' toch niet na WK
Zondag 12 juni 2022 - 18:00   I   door Redactie

In aanloop naar elk WK is er wel ophef om één of ander land dat al dan niet terecht niet of wel naar het eindtoernooi mag. Dat is deze keer niet anders.

Want er was de voorbije maanden wel wat te doen rond de mogelijkheid dat Italië alsnog naar het WK zou gaan ondanks het feit dat La Squadra zich niet heeft kunnen plaatsen. Er was immers een klacht tegen Ecuador - wél gekwalificeerd - waar de Italianen van zouden kunnen profiteren.

Want blijkt dat het Zuid-Amerikaanse land tijdens de kwalificatiematchen een niet-speelgerechtigde speler zou hebben opgesteld. Waardoor alle duels waarin die speler werd opgesteld als straf in een reglementaire nederlaag zouden worden omgezet.

Als het onderzoek dat de FIFA opgestart had er zou op uitdraaien dat Ecuador niét naar het WK kon, zou het vrijgekomen WK-ticket in principe naar het land gaan dat het hoogst op de wereldranglijst staat. En dat is... Italië. De hoop laaide hoog op in de Laars, maar is nu de kop ingedrukt. 

Ongegrond

Want de FIFA heeft de klacht van tegen Ecuador ongegrond verklaard. De Ecuadoranen mogen daardoor hun WK-ticket behouden. Tot grote opluchting van België, voor wie de Squadra Azzurra zich op de twee voorbije grote toernooien tot het zwarte beest ontpopte.

Poll: Vind je het rechtvaardig dat Italië niet naar het WK gaat?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  Ecuador  I  Qatar

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024