Italië krijgt klop van Messi en Argentinië, Oekraïne op weg naar WK-droom

Italië krijgt klop van Messi en Argentinië, Oekraïne op weg naar WK-droom
Woensdag 01 juni 2022 - 22:41   I   door Redactie

Vrijdag pas spelen de Rode Duivels tegen Nederland, maar het interlandgeweld ging woensdagavond al van start. Met de 'Finalissima' tussen Italië en Argentinië en het WK-kwalificatieduel tussen Schotland en Oekraïne.

Italië-Argentinië 0-3

Alsof het programma nog niet vol genoeg zit, vond de FIFA het verstandig om nog maar eens een wedstrijd uit te vinden. De 'Finalissima' is een confrontatie tussen de Europese kampioen en de Zuid-Amerikaanse kampioen. Respectievelijk Italië en Argentinië.

In eigen huis verloren de Italianen met 0-3 van de door Lionel Messi geregisseerde Zuid-Amerikanen, hij was goed voor de assist bij de openingsgoal. Al was het winst voor de eer en niets meer. Nog dit: het was tevens de afscheidsmatch van Giorgio Chiellini.

Doelpuntenmakers:

28' Martinez 0-1, 45+1' Di Maria 0-2, 90+4' Dybala 0-3

Schotland-Oekraïne 1-3

Even verderop werd in Schotland een WK-kwalificatieduel afgewerkt tussen Schotland en Oekraïne. Het geteisterde land nam vlot de maat van de Schotten met onder meer een goal van ex-Gent-spits Yaremchuk. Oekraïne neemt het zondag in de finale nu op tegen Wales voor het laatste WK-ticket.

Doelpuntenmakers:

34' Yarmolenko 0-1, 50' Yaremchuk 0-2, 79' McGregor 1-2, 90+5' Dovbyk 1-3

Poll: Denk je dat Oekraïne tegen Wales het laatste WK-ticket gaat pakken?

TAGS  I  Argentinië  I  Italië  I  Oekraïne  I  Wales

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022