Anderlecht-fans uiten zich fel en protesteren vol tegen komst Felice Mazzu

Anderlecht-fans uiten zich fel en protesteren vol tegen komst Felice Mazzu
Donderdag 26 mei 2022 - 22:00   I   door Redactie

Voor Anderlecht is de zoektocht naar een geschikte trainer als opvolger van Vincent Kompany misschien nog wel moeilijker dan die naar geschikte spelers.

Zeker omdat het vertrouwen van de supporters zal moeten gewonnen worden. En dat dat niet simpel zal zijn, blijkt uit de reactie van Nico Deraedt, lid van de Fanboard van Anderlecht en voorzitter van supportersclub Purple Poppies.

"We zien op dit moment niemand die hem kan vervangen", klinkt het bij Sporza. "Felice Mazzu wordt genoemd, maar ik twijfel of hij past bij Anderlecht." En daar heeft de man een aantal goede redenen voor.

"Alle respect voor wat Mazzu gedaan heeft, maar hij heeft nog niet bewezen dat hij iets kan presteren als er veel druk bij komt kijken", aldus Deraedt, die een voorbeeld aanhaalt. "Zijn passage bij KRC Genk was uiteindelijk ook maar van korte duur."

Weiler en Vercauteren

Deraedt ziet nog een ander probleem: "Ik denk niet dat zijn spelsysteem strookt met Anderlecht. Met Union speelt Mazzu toch vooral reactievoetbal. In het verleden hebben we met Weiler en Vercauteren al een paar trainers gehad die ook zo speelden en die zijn toch snel moeten vertrekken."

Poll: Vind jij Mazzu een geschikte trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  KRC Genk

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022