'Dít is de reden waarom ontevreden Kompany zélf is opgestapt bij Anderlecht'

'Dít is de reden waarom ontevreden Kompany zélf is opgestapt bij Anderlecht'
Donderdag 26 mei 2022 - 20:00   I   door Redactie

Woensdag raakte bekend dat de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht scheiden. Naar verluidt omdat paars-wit niet tevreden was, maar dat blijkt nu wederzijds te zijn.

Vincent Kompany kreeg heel wat meer krediet dan een andere coach in de Jupiler Pro League. Ondanks het tegenvallende spelniveau in de eerste seizoenshelft was hij bijzonder geliefd door het merendeel van de paars-witte aanhang.

De meeste fans en analisten vinden dat Vincent Kompany dit seizoen het meeste uit de spelerskern heeft gehaald. Bij het bestuur vinden ze naar verluidt dan weer dat de derde plaats te weinig is met de huidige ploeg.

Alexandre Teklak meent echter te weten dat ook Vincent Kompany zelf ook niet tevreden was met de gang van zaken. Dat had dan weer te maken met het feit dat hij komend seizoen opnieuw een ploeg zou moeten bouwen.

Harry Potter

"Als hij zelf is vertrokken, is dat om dat hij niet akkoord was met het bestuur. Maar zeker ook omdat hij voelde dat hij nog maar eens helemaal vanaf nul zou moeten beginnen met Zirkzee en Kouamé die vertrekken", aldus Teklak bij RTBF.

"Hij is Harry Potter niet, hij kan geen mirakels verrichten. Tegen dat hij de nieuwkomers ingepland heeft in zijn tactisch systeem, hebben de andere topclubs al een tiental punten meer kunnen pakken. Want zij hebben meer stabiliteit", besluit Teklak.

Poll: Kon Anderlecht dit seizoen hoger eindigen dan de derde plaats?

TAGS  I  Anderlecht  I  Burnley

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022