'Enige échte opvallende reden onthuld waarom Hoefkens Club-coach wordt'

'Enige échte opvallende reden onthuld waarom Hoefkens Club-coach wordt'
Donderdag 26 mei 2022 - 12:45   I   door Redactie

Behalve voor ingewijden was de aanstelling van Carl Hoefkens als hoofdtrainer bij Club Brugge een verrassing. Maar dat heeft zo zijn reden.

Zelfs Peter Vandenbempt had het niet zien aankomen. "Als het al niet een paar dagen in de lucht gehangen had, zou ik dat een grote verrassing gevonden hebben", bekent de commentator bij Sporza.

De geluiden die Vandenbempt over Hoefkens hoort zijn dan wel zeer positief, maar hij vraagt zich af of de Lierenaar ook gewapend is om meteen een ploeg te trainen die kampioen moet worden. "Het wordt zijn eerste job als hoofdtrainer, dat valt dus af te wachten."

Maar over de échte reden waarom Hoefkens tegen alle verwachtingen in nu van assistent naar hoofdtrainer gepromoveerd wordt, twijfelt de analist niet. "Iedereen weet wel dat de mensen van Club Brugge ook graag hun invloed laten gelden."

Soepeler

Met name CEO Vincent Mannaert heeft daar wel een handje van weg. "Dat was bij Schreuder uitgesloten", onthult Vandenbempt. "Die sloot de deur al vrij snel na zijn aankomst en had geen zin in een constructieve conversatie met de top. Dat zal met Hoefkens net iets soepeler gaan."

Poll: Vind je het gezond dat het Brugse bestuur zich moeit met de trainer?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022