Club kan uitspraak amper geloven: "Dáárin zijn Genk en Anderlecht beter"

Club kan uitspraak amper geloven:
Donderdag 26 mei 2022 - 11:00   I   door Redactie

Met een derde opeenvolgende landstitel heeft Club Brugge zijn suprematie in de Jupiler Pro League bevestigd. Opvallend is dat de resultaten sinds de winter plots stukken beter werden.

En dat heeft uiteraard veel te maken met de versterkingen die ze binnenhaalden. Skov Olsen, Buchanan, Odoi en Adamyan maakten de overstap naar Club en speelden zich meteen in de ploeg. Zij hebben dan ook een groot aandeel in de titel.

Al is dat ook niet alleen maar goed nieuws, want door de transfers krijgen sommige youngsters veel minder hun kans. Denk maar aan Cisse Sandra of Noah Mbamba. Zij kwamen niet meer aan spelen toe sinds de winter.

Roland Breugelmans, grondlegger van het succes van de jeugdopleiding van KRC Genk, rekent Club Brugge dan ook niet bij de beste van de klas. "Ik denk dat Genk de beste jeugdopleiding heeft in België, samen met Anderlecht", zei hij bij La Dernière Heure.

Belangrijk

"Momenteel hebben we met Vandevoordt, Heynen en Oyen drie spelers van eigen bodem die belangrijk zijn voor de eerste ploeg", ging hij verder. Uitspraken die bij Club wellicht zwaar vallen, omdat ze de laatste jaren net heel veel investeren in de jeugdopleiding en daar ook trots in scheppen.

Poll: Heeft KRC Genk de beste jeugdopleiding van het land volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022